Cel puțin în termeni de bani dar viața unui student

Viața colegiului nu este o plimbare în parc,

în praga este într-adevăr atât de costisitoare cheltuielile lunare ale unui student de colegiu viața studentului în praga-colegiu sau apartament indiferent dacă studenții se stabilesc la facultate sau închiriază, plata chiriei nu poate fi evitată.

Viața colegiului nu este o plimbare în parc,

Dar este posibil să nu existe sume amețitoare carcasa standard în cămin în timp ce nici un picnic trăiesc după patru și un nivel de facilități sociale este de multe ori săraci, dar din nou numai de la 82 la 190 usd pe noapte. În cazul în care un student este doar de planificare pentru a dormi în colegiu, se pare ca o soluție bună cazarea standard de mai sus în căminul din Praga costă între 200 și 450 CZK pe noapte. Nivelul unei astfel de locuințe, desigur, este în altă parte în întregime.

Dar întrebarea rămâne dacă, în 6000 la 13 500 Czk/persoană/lună neubytovat mai degrabă la o petrecere casa cu colegii de clasă / prieteni și împărțit chiria proporțional între ele costurile tarifului studenților din praga În căutarea propriei locuințe, asigurați-vă că vă gândiți și la cât de departe veți duce școala. Se plătește pentru a găsi un loc unde va fi aproape nu numai de școli, dar în cazul în care va fi suficient spațiu pentru activități de agrement cafenea, parc, magazine, saloane de coafură.

Dacă nu trebuie să mergeți nicăieri și să găsiți totul în balonul dvs., atunci nu veți avea nevoie deloc de un bilet lunar chiar dacă biletul lunar funcționează la 260 de ruble și pare a fi o soluție low-cost în comparație cu plata unică a cuponului anual, totuși acestea sunt cheltuieli inutile mergând pe jos, în plus, puteți lua ca un mic bonus, care este mai ieftin decât permice la sala de sport.

Dacă vă deplasați la familia dvs în afara pragăi,

Asigurați-vă că includeți transportul înainte și înapoi în costurile dvs dacă uneori trebuie să vă mutați undeva și transportul public din Praga nu vă atrage, există și alte opțiuni poate că dețineți o bicicletă sau un scuter, sau doar împrumuta o bicicletă costul învățământului superior nu este vorba doar de manuale sau de școlarizare, ci și de îndrumare sau cursuri care trebuie să fie în costul studiului universitar.

Dacă vă deplasați la familia dvs în afara pragăi,

Soluția ideală este ca manualele să împartă cu colegii de cameră și îndrumare găsi pe cineva căruia îi puteți returna o altă valoare de exemplu, ați gătit masa de prânz, prin împrumut manuale sau volňáskem la filme. Nu vă faceți griji, nu vă salvați, cu siguranță alți studenți vor aprecia această formă de accord alte cheltuieli nu regulate ale studenților în Praga costul unui student de colegiu pentru alimente Într-o epocă a studiilor universitare, este greu să urmăriți cât de mult cheltuim. În plus, este foarte individual, astfel încât bugetul fiecărui student, dacă face unul, poate varia destul de mult.

Articole precum mâncarea ies cam la fel pe multe discuții pe internet ale studenților, studenții raportează de la 2,500 la 3,500 CZK pe lună, meniurile și baghetele fiind cea mai comună sursă. Dar e puțin diferit. Luați-vă timp pentru a explora facilitățile gastro din jurul școlii sau locuinței și veți găsi că unele restaurante au un meniu total de prânz consistent sau tot ce puteți mânca de la 80 la 130 CZK. De asemenea, vă puteți pregăti propriile mese, care pot fi mult mai sănătoase și puteți găti mai multe porții pentru câteva zile înainte.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *