Dificultate în căderea părului

4

Dieta mediteraneană. Un studiu din 2018 a arătat că o dietă care conține legume crude și ierburi proaspete, cum ar fi dieta mediteraneană, poate reduce riscul de alopecie androgenică chelie de model feminin sau chelie de model masculin sau poate încetini debutul acesteia. Cele mai bune rezultate au fost observate atunci când participanții au consumat cantități mari de aceste alimente  cum ar fi patrunjel, busuioc, salata verde  mai mult de trei zile pe săptămână. Foliculii de păr sunt făcuți în mare parte din proteine numite keratină.

Un studiu 2017sursa de încredere a persoanelor cu căderea părului 100 a remarcat mai multe deficiențe nutriționale la participanți, inclusiv aminoacizii care servesc drept blocuri de proteine. În timp ce cercetătorii observă că sunt necesare mai multe studiisursa de încredere, consumul unei diete bogate în proteine poate ajuta la prevenirea căderii părului.

Procese de creștere și retenție a părului

1Alegerile sănătoase includ alimente precum ouă, nuci, fasole și mazăre, pește, produse lactate cu conținut scăzut de grăsimi, pui și curcan. Vitamina A este compusă în parte din retinoizi, care sa dovedit a crește rata de creștere a părului. Această vitamină poate ajuta, de asemenea, la producerea de sebum, menținând scalpul mai sănătos și capabil să rețină mai multe fire de păr. Umpleți farfuria cu alimente bogate în vitamina A, cum ar fi cartofii dulci, ardeii dulci și spanacul, doar pentru a numi câteva.

Citiți acest lucru pentru mai multe alimente care ajută la creșterea părului 14 Cele mai bune alimente pentru creșterea părului. Oamenii de știință au stabilit că vitaminele A, B, C, D, fier, seleniu și zinc sunt toate importante pentru procesele de creștere și retenție a părului, în special cu cifra de afaceri a celulelor. Puteți găsi multivitamine zilnice la cele mai multe magazine alimentare sau farmacii sau cereți medicului dumneavoastră să vă prescrie unul. Ginseng conține anumite substanțe fitochimice care pot promova creșterea părului pe scalp. Este necesar un studiu suplimentar pentru a recomanda doze specifice.

Între timp, discutați cu medicul dumneavoastră despre administrarea suplimentelor de ginseng sau luați în considerare încercarea de soluții topice care conțin acest ingredient. Mulți oameni cred că căderea părului este o problemă masculină, dar afectează și cel puțin o treime din femei. Dar, spre deosebire de bărbați, femeile se confruntă de obicei cu subțierea părului fără a merge chel și pot exista o serie de cauze diferite care stau la baza problemei.

Stadiul anagen se referă la momentul în care un păr crește activ

2Unele sunt asociate cu inflamația în organism. Unele sunt căderea părului cu model feminin”, spune dr.Deborah Scott, profesor asistent de Dermatologie la Harvard Medical School și co-director al clinicii pentru căderea părului de la Brigham și Spitalul pentru femei. Dar vestea bună este că, în multe cazuri, această pierdere a părului poate fi stabilizată cu tratament și poate fi reversibilă. Când nu este, există o serie de noi abordări cosmetice care pot ajuta. Primul pas în tratarea părului subțire este determinarea a ceea ce se întâmplă în interiorul corpului dvs., ceea ce face ca acele fire suplimentare să se agațe de umeri și de perie. Unele pierderi de păr sunt normale. Toată lumea își pierde părul ca parte a ciclului natural de creștere a părului, care are loc în trei etape.

Stadiul anagen se referă la momentul în care un fir de păr crește în mod activ. Această etapă poate dura oriunde între doi și opt ani. Stadiul catagen este o fază de tranziție scurtă care durează până la trei săptămâni. În acest moment, părul a încetat să crească și se pregătește să se varsă. Stadiul telogen este partea ciclului părului atunci când părul este expulzat din folicul (structura care produce și ține părul). După ce părul se varsă, foliculul rămâne latent, de obicei timp de aproximativ trei luni, înainte ca un păr nou să înceapă să încolțească.

Căderea normală a părului este foarte individuală. Cei mai mulți oameni au un sentiment de cât de mult parul este normal pentru ei să-și piardă. Dacă observați brusc mai mult păr decât de obicei care se încadrează, sunteți vărsare smocuri de păr, sau parul tau pare a fi vizibil subțierea, acesta poate fi un semn că ceva este în neregulă, spune dr.Scott.

Căderea părului poate fi, de asemenea, genetică

3Cauzele care stau la baza caderii parului. Numeroase probleme pot declanșa căderea părului la femei. Unele sunt externe, cum ar fi luarea anumitor medicamente, purtarea frecventă a coafurilor care trag părul prea strâns sau chiar un eveniment stresant, cum ar fi chirurgia. În alte cazuri, subțierea părului este declanșată de ceva ce se întâmplă în interiorul corpului de exemplu, o problemă tiroidiană, o schimbare a hormonilor, o sarcină recentă sau o afecțiune inflamatorie.

Căderea părului poate fi, de asemenea, genetică. Cea mai frecventă afecțiune genetică este cunoscută sub numele de căderea părului cu model feminin sau alopecia androgenică. Femeile cu această afecțiune ar putea observa o lărgire a părții din partea de sus a capului, adesea începând atunci când o femeie are 40 de ani sau 50 de ani. s-ar putea să experimentați acest lucru dacă moșteniți anumite gene de la unul sau ambii părinți. Schimbările hormonale care apar în timpul menopauzei pot, de asemenea, să o stimuleze.

Un alt declanșator al căderii părului la femei este o afecțiune inflamatorie care afectează scalpul. Aceasta ar putea fi eczemă, psoriazis sau o afecțiune numită alopecie fibroasă frontală, care de obicei provoacă cicatrici și căderea părului  uneori permanentă — în partea din față a scalpului deasupra frunții.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *